Je bekijkt nu Mijn eerste stappen richting een ander leven..

Mijn eerste stappen richting een ander leven..

  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Hallo iedereen,
Ik ben Zoë, eigenaar van team Zoë- kapsalon Simple.com2.0, en Horse reflected coach bij Whisperinghorsesandcoaching.

Mijn verhaal naar meer bewustwording had een abrupte start.

In 2012, en daarna ook in 2014 heb ik enkele rake klappen gekregen.

Mijn lichaam zei STOP! Ik werkte in 2012 dubbele shiften, en sliep maar enkele uren per nacht, terwijl ik in volle verwerking zat van een scheiding, en ik hard werken het ideale middel vond om zo min mogelijk te moeten voelen.

Dit ging een tijdje heel goed, en ik was best trots op mezelf. Kijk eens, ik heb niemand nodig, start een zaak (kapsalon)op, voed mijn kinderen op, samen met mijn ex-man in co-ouderschap  en werk s’nachts- s’ weekends in de luchthaven, en doe dit met veel plezier.

Ik deed zo door, dat ik het niet eens voelde dat mijn lichaam niet ok was. ????
Iedereen is toch moe, als je kleine kinderen hebt,… en niet flauw zijn, gewoon doorgaan. Dit gaf me vrijheid, financiële onafhankelijkheid,…. .
Ik dacht dat ik alles onder controle had TOT de eerste crash in 2012, en de finale, na een relatiebreuk in 2014. Mijn lichaam zei, het is genoeg!
Het duurde nog een tijdje voor dit binnen sijpelde. Ik kon dit wel…! Ik ging da wel efkes doen.
Hmmm… en toen bloeide ik uit als een kaarsje.
Nu moest ik wel gaan voelen, want als ik het niet deed, moest ik het bekopen. Want ook nu waren ze er, mijn 2 kinderen, mijn grootste trots! Ik moest er voor hen zijn.
Zij bleken ook mijn kracht te zijn. Het ziek zijn heeft me leren voelen.
Het begin van mijn zoektocht. Een weg die ik zou inslaan, en met veel blijdsch nog steeds bewandel.

❤️????????
Tussen 2015 en 2019 heb ik heel wat cursussen gevolgd bij een psychologe, contextuologe (Bénazir: Bianca Nazir). Zij en haar team leerden me enorm veel over HSP zijn,…. . De eerste stappen naar dichterbij mezelf komen waren gezet.

Wie mag ik werkelijk zijn… voorbij al het moeten?

❤️????????

Paarden bleken voor mij super veel balans te bieden voor mezelf en mijn gezin.  Het geeft ons enorm veel rust! In 2019 ben ik dan terecht gekomen bij Oliver Schelinski, voor een opleiding tot Horse reflected coach. De puzzel valt ineen! Ik begrijp waarom de paarden ons instant zoveel balans, rust,…geven, en hoop dit ook te kunnen meegeven aan jullie.

❤️????????

In 2020 kwam ik voor het eerst in aanraking met systemisch werk.

Ria Verlinden en Oliver leerden me de bodem van familie-opstellingen en systemisch werk kennen. Wat ging mijn wereld nog meer open.

Paarden zien niet alleen jou, maar ook heel je innerlijke kudde achter jou.  Wat maakt nu dat jou steeds dezelfde dingen overkomen, en hoe geraak je uit die patronen?

Wiens lot draag je? En wat mag je liefdevol loslaten?  Mijn rugzak werd steeds lichter, en tegelijkertijd mocht ik eindelijk meer en meer mezelf zijn.

Me laten dragen en kwetsbaar leren zijn. Wauw!

Steeds meer antwoorden op mijn zijn, kwamen op mijn pad, en nadien mocht ik ook cliënten begeleiden op hun pad.  Er beweegt veel. Soms wel heftig, maar steeds interessant.

In 2021 starte ik dan de windopleiding met Ruud Knaapen.

Nog een verdieping dieper zakken in de bodem van het systemisch werk met paarden. Wat ben ik dankbaar voor al deze mooie mensen en dieren op mijn pad.

Vandaag begeleiden we ook bedrijven vanuit een systemische blik samen met een super tof team.

Ik voel me veilig en gedragen in de verschillende kuddes waartoe ik vandaag de dag mag behoren.

ps: en zoals je ziet heb ik zowel een kapsalon, en dus ik werk nog steeds hard en graag, maar wel met de wijsheid van mijn kudde achter mij ( mijn kinderen,paardjes, hondje en vrienden/ vriendinnen op mijn pad)… die me mee helpen mijn grenzen te bewaken, en steeds een spiegel bieden, zonder oordeel, maar steeds eerlijk.

Dit kunnen de paarden en ik ook jou aanbieden.

Groetjes Zoë en de kudde ????en hopelijk tot snel

Geef een reactie